" />

Cranberry cupcakes

Cranberries, ik eet ze eigenlijk nooit. Naast de sapjes waar ze in verwerkt zijn zul je ze bij ons in huis niet snel tegen komen. Hier worden ze (vooral door mijn zusje) geassocieerd met een middel tegen blaasontsteking. Voor mij is het ook iets dat echt bij Kerst hoort en daarom mochten ze ook niet ontbreken in de advent, ik besloot om er muffins mee te gaan maken. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten maar het is mij reuze meegevallen. We vonden ze hier allemaal hartstikke lekker! Of zoals mijn lieftallige zusje gekscherend zei: ‘best te pruimen’.

Ingrediënten (voor 8-10 cupcakes)

  • 150 gram suiker
  • 30 gram zachte boter
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 225 gram bloem + beetje extra
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 gram gedroogde cranberries

Vet eerst alle vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem. Doe je cranberries in een schaaltje en schep hier een lepel bloem bij. Meng dit er goed doorheen. De bloem zorgt ervoor dat de cranberries straks niet naar beneden zullen zakken in je beslag.

Meng de suiker en boter in een kom tot een luchtig mengsel en voeg hierna het ei toe.

In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg dit afwisselend met de melk bij je boter mengsel. Voeg als laatste de cranberries toe, hou een aantal apart.

Schep je beslag in de vormpjes en strooi de achtergehouden cranberries hier over.

Bak de muffins in zo’n 35-40 minuten goudbruin.

Eventuele bloemresten kun je met een (vochtig) kwastje zo van de cranberries bovenop afvegen.  Ik gebruikte zoals je ziet geen muffinvorm maar kleine broodvormpjes, deze komen bij Albert Heijn vandaan. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een muffinvorm bakken.

Eetsmakelijk! Zijn jullie een liefhebber van deze bessen?